15-01-2018


Sri Lanka showt enorme lading cocaïne voor het te vernietigen

De autoriteiten van Sri Lanka hebben vandaag in één klap meer dan 900 kilo aan cocaïne vernietigd. De drugs, met een straatwaarde van richting de 1 miljoen euro, werden eerst in het openbaar uitgestald als boodschap richting smokkelaars. Bron: AD.

,,Over ons zerotolerancebeleid zijn we zeer serieus",  zei de Sri Lankaanse minister van justitie, Sagala Ratnayaka vandaag. Hij was persoonlijk aanwezig bij de vernietiging van de drugs. De enorme partij illegale goederen, die in 2016 werd gevonden in het ruim van een Colombiaans schip, werd eerst even buiten hoofdstad Colombo in dertig zakken opgestapeld en vervolgens naar een speciale afdeling van een cementfabriek gebracht om te worden vernietigd.

Het is de eerste keer dat Sri Lanka de vernietiging van een lading drugs zo pontificaal naar buiten brengt. Ratnayaka: ,,Sri Lanka wordt gebruikt als hub om de drugs verder te verschepen." De nieuwe publieke gang van zaken is onderdeel van een nieuwe programma. Met dergelijke acties hoopt de overheid smokkelaars te demotiveren. 

De autoriteiten van Sri Lanka onderscheppen met enige regelmaat enorme hoeveelheden cocaïne. De grootste vangst had plaats in december 2016. Toen werd ongeveer 1.770 kilo van de drug onderschept.